Králík s krémovou česnekovou omáčkou a pečeným česnekem

Seznam surovin

Šťouchané brambory:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Králičí stehna osolte a opepřete, v pánvi rozpalte 4 lžíce oleje a maso ze všech stran zprudka orestujte dozlatova. V hrnci rozpalte zbylý olej, orestujte na něm na plátky nakrájený česnek, přidejte papriku a zalijte vínem. Nechte ho odpařit, přilijte vývar a smetanu a přidejte většinu tymiánu. Promíchejte a pár minut povařte.

2. Z palic česneku odstraňte vnější volné slupky, jinak je ale neloupejte. Ostrým nožem seřízněte vršek a odhalte stroužky. Králíka naskládejte do pekáče (nebo přidejte do hrnce, je-li vhodný do trouby) a kolem položte připravené palice. Zalijte omáčkou a dejte do trouby předehřáté na 180°c. pečte asi 45–60 minut, dokud není maso zcela měkké.

3. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slaninu nakrájejte na tenké nudličky a nasucho opražte v pánvi. Přidejte na klínky nakrájenou cibuli a opečte téměř dozlatova. Hotové brambory sceďte a nahrubo rozšťouchejte s máslem, nakonec vmíchejte cibuli, slaninu a nasekanou petrželku. Podávejte s králičím stehnem, omáčkou a pečeným česnekem.

Poznámka k receptu

Králík si s česnekem rozumí jako žádné jiné maso. do základu jemné omáčky jsme použili česnek zasyrova, přidali jsme ale i pár palic na pečení – pečeným česnekem si každý podle své chuti doplní omáčku nebo brambory

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...