Zadělávaný králík

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme 6 dl vody, osolíme ji, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a povaříme. Králíka omyjeme studenou vodou, oddělíme nohy, trup rozřízneme na polovinu a maso namočíme na 15 minut do studené vody. Pak ho vložíme do vařící se vody s kořením, uvaříme doměkka a vývar přecedíme.

Mezitím očistíme všechnu zeleninu, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky, brokolici a květák rozdělíme na růžičky a vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka (brokolici pouze spaříme vroucí vodou).

V pánvičce rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Vmícháme ji do přecezeného horkého vývaru z masa a za stálého míchání povaříme. Pak přidáme smetanu a muškátový květ, promícháme a necháme zvolna vařit. Uvařené králičí maso obereme z kostí, nakrájíme na stejnoměrné kousky, vložíme ho společně s připravenou zeleninou do omáčky a vaříme ještě asi 5 minut, dokud není zelenina měkká. Na závěr podle chuti dosolíme a podáváme s vařenými těstovinami, rýží nebo knedlíky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...