Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem

Seznam surovin

Na pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Králičí hřbet očistíme, z ořezu připravíme jemnou fáš se zeleninou, nasekanými bylinkami a smetanou. Na rozprostřenou vepřovou bránici rozložíme slaninu na plátky, ochucené králičí hřbety a navršíme nádivkou se špenátem. Zabalíme do alobalu a zvolna táhneme ve vývaru asi 10
minut.

Vybalíme a prudce opečeme na olivovém oleji. Očištěný chřest spaříme ve osolené vodě s cukrem a zlehka orestujeme na másle.

Namočenou červenou čočku scedíme. Na másle orestujeme šalotku s česnekem a zalijeme martini, necháme vyvařit, přidáme polovinu čočky, vývar, okořeníme a vaříme do měkka. Nakonec přidáme trochu smetany a s kouskem másla vymixujeme do hladké omáčky.

Druhou polovinu čočky zlehka orestujeme na másle s drobně nasekanou zeleninou, šalotkou, rajčátky a sekaným kerblíkem.

Do středu talíře upravíme čočkové ragú, obložíme orestovaným chřestem a okolo dáme omáčku, pesto a dýňový olej a nakonec králičí hřbet pečený do růžova.

Poznámka k receptu

Concasse - francouzský termín pro nasekanou, rozmačkanou nebo rozmixovanou základní surovinu, nejčastěji zeleninu. V našem případě jde o oloupaná rajčata, zbavená jadérek nasekaná na malé kousky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...