Musaka s jehněčím masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na plátky, krátce je povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat.

Lilek omyjeme, jeho užší část nakrájíme na plátky a širokou nejprve podélně rozkrojíme na poloviny a ty pak nakrájíme také na plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a plátky lilku na něm postupně opečeme. Vyjmeme je na tácek a potřeme oloupaným česnekem utřeným se solí.

V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Odstavíme ji z ohně, zalijeme smetanou, znovu přivedeme k varu (je-li směs příliš hustá, přilijeme trochu mléka) a povaříme asi 5 minut.

Mleté maso osolíme a ochutíme kořením a oreganem. Na dno vymazané a vysypané formy rozložíme vrstvu brambor, přidáme polovinu lilkových plátků, mleté maso a zbylé plátky lilku, vše zakončíme vrstvou zbylých brambor a zapečeme 15 minut při 170 °C.

Do povařené jíšky vmícháme nastrouhaný sýr a vejce, směs rozetřeme na vrstvu brambor a musaku pečeme dalších 30 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...