KOVBOJSKÉ DUŠENÉ HOVĚZÍ

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory nakrájejte na kostky, petržel s mrkví na kolečka a vsypte spolu s kukuřicí do mísy. Do misky nasypejte mouku, papriku, mleté chilli a sůl. Přidejte na kostičky nakrájené maso a dobře je ve směsi obalte.

2. Troubu předehřejte na 140 °C. Na pánev vhodnou do trouby nalijte olej, rozpalte ho a přidejte maso. Nechte ho zezlátnout ze všech stran, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak do pánve prolisujte česnek. Snižte plamen, zalijte vývarem, přidejte chilli vločky, zeleninu a promíchejte. Osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 3 hodiny nebo dokud nebude maso měkké. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu a čerstvými bazalkovými lístky.

Recept na cornbread najdete zde

Poznámka k receptu

Pravověrní tohle dušené hovězí připraví na ohni v kotlíku. Vytáhněte prostě tu největší nádobu a uvařte pro celou osadu. Vůně bazalky a pomalu se rozpouštějícího parmazánu beztak přiláká všechny sousedy. Ideální přílohou je cornbread.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...