Bánh mì s hovězím masem

Seznam surovin

Na náplň:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli, česnek, zázvor a stonky koriandru nasekejte a rozmixujte na pastu. Na pánvi s trochou oleje pastu restujte, dokud neuvolní aroma a nezměkne. Pokud se připaluje, přilijte trochu vody. Pak stáhněte plamen, přidejte koření pěti vůní, pepř, badyán a krátce smažte. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Na závěr přilijte obě sójové omáčky a rajčatový protlak. Marináda by měla být slanější, maso hodně soli vstřebá. Promíchejte, krátce povařte a odstavte, nechte vychladit. Připravenou marinádu přelijte do nádoby, ve které budete marinovat maso.

2. Maso nakrájejte na kostky asi 4x4 cm, smíchejte s marinádou a nechte v chladu alespoň 2 hodiny marinovat, ideálně přes noc.

3. Troubu předehřejte na 160 °C. Maso s marinádou přendejte do pekáče a zakryté pomalu pečte do změknutí (trvá to asi 3 hodiny). Po upečení odstraňte badyán. Nechte maso chvilku vychladnout a pak ho vidličkou či rukama natrhejte na vlákna. Natrhané maso promíchejte se šťávou a do baget plňte ještě teplé.

Poznámka k receptu

  • Trhané hovězí je aromatická bomba, která vám připomene vůně těch nejlepších asijských restaurací. Ještě teplé v bagetě způsobí v ústech nebetyčné blaho
  • Nutné počítat s marinováním 12 hodin.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...