Kachna na pomerančích

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachnu očistíme, uvnitř ji osolíme, potřeme ji směsí medu, marmelády a pomerančové kůry a necháme v chladu alespoň hodinu odležet. Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a připravíme světle hnědou jíšku. Přilijeme studený vývar, rozmícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.

V druhém kastrůlku svaříme šťávu z pomeranče s cukrem a vinným octem na polovinu, zalijeme ji rozvařenou jíškou, přidáme špetku soli a necháme asi 20 minut provářet. Kachnu přeložíme do pekáčku, obložíme ji jemně nakrájeným celerem a mrkví, osminkami cibule a snítkami tymiánu, podlijeme vínem, okořeníme pepřem a koriandrem a pečeme pod poklicí asi 150 minut při 120 °C. Pak kachnu odklopíme, poklademe plátky z oloupaného pomeranče a dopečeme ji za průběžného přelévání vypečenou šťávou při 180 °C doměkka a dozlatova. Kachnu vyjmeme z pekáčku a uložíme v teple.

Do výpeku přilijeme provařenou omáčku, podle potřeby ji rozředíme vodou, necháme ji dobře odvařit a přecedíme přes jemné sítko. Kachnu položíme na servírovací mísu, obložíme plátky pomeranče, přelijeme omáčkou a podáváme s různě upravenými brambory.

Hodnocení: 4,8/5

Hodnotilo: 5

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...