Královi vánoční šneci

Seznam surovin

Na nádivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli zesklovatíme na rozehřátém másle s olivovým olejem. Přidáme šnečí maso, prolisovaný česnek, lístky tymiánu a rozmarýnu, petrželku, chilli a trochu pepře, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou asi 1 – 2 hodiny, dokud není šnečí maso „měkké“ (zůstane i po uvaření gumové). Během dušení šneky podléváme vývarem nebo vodou, teprve na závěr necháme tekutinu vydusit tak, aby zbyla hustší omáčka.

Šneky necháme vychladnout a mezitím připravíme nádivku. Housku nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme je mlékem a necháme nasáknout. Žloutek utřeme s měkkým máslem, muškátovým květem, trochou pepře a soli, vmícháme navlhčenou housku, petrželku, pažitku a šunku nakrájenou na malé kostičky, dobře promícháme a podle potřeby dochutíme.

Šnečí ulity opláchneme, každou naplníme šnekem obaleným vydušenou omáčkou, přidáme trochu nádivky, naplněné ulity rozložíme do pekáčku vysypaného vrstvou hrubé soli a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C. Podáváme je s bagetou a bílým aromatičtějším vínem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...