Masové kuličky s pikantní omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme dobře vychlazené mleté maso se solí. Když maso začne houstnout a lepit se na vařečku, po částech přimícháme plátky chleba rozmočené ve smetaně, očištěné a jemně nakrájené jarní cibulky, prolisovaný česnek a šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a směs necháme 15 minut odležet v chladu.

V kastrůlku svaříme bílé víno s hnědým cukrem. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, med, protlak, povidla a jemně nakrájenou chilli papričku (můžeme ji předem zbavit semínek) a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Z masové hmoty vlhkýma rukama utvoříme kuličky o velikosti pingpongového míčku, rozložíme je na vymazaný plech a vložíme asi na 6 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Kuličky podáváme teplé nebo studené, doplněné miskou s omáčkou na namáčení. Nebo je můžeme nasypat do hluboké pánve s omáčkou, zvolna povařit, dokud omáčka nezhoustne, a podávat je přímo v omáčce a s tenkými vidličkami na napichování.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...