Rady a návody

Bramborák - aby se povedl

Bramborák - aby se povedl
Bramborák - aby se povedl
  • Na bramborák se hodí žlutomasé brambory označené v obchodech zelenou barvou. Velmi dobré jsou i na saláty.
  • Když na strouhání použijete hrubé struhadlo, bramborák bude mít lepší strukturu. A když budete péct bramboráky opravdu pomalu, budou i krásně křupavé.
  • Jestli máte rádi česnek, nešetřete jím a přidejte ho klidně i více.
  • Při smažení na sádle, dejte pozor, protože se snadno přepaluje.
  • Čerstvě usmažené horké bramboráky samozřejmě chutnají nejlépe. Když je budete chtít usmažit předem, naskládejte je do pekáče vyloženého ubrouskem, aby odkapal tuk, a uložte v troubě vyhřáté na 100 - 120 °C. Pekáč nezakrývejte, jinak bramboráky zvlhnou a nebudou křupavé!

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty