více >>
  • Deník
  • Šíp
  • Kafe
  • iReceptář
  • Cars
  • Dům a zahrada
  • TipCars
  • Annonce
  • Realcity
  • Dotyk
  • National Geographic
  • Automix
  • Vlasta
  • Story
  • Kondice
  • Květy
  • Překvapení
  • iGurmet
  • eStránky
  • Kreativ

  • Recepty
  • Video recepty
  • Rady a návody
  • Suroviny
  • Časopis

Rady a návody

Šunka - co dělat, když je tuhá

Šunka - co dělat, když je tuhá
Šunka - co dělat, když je tuhá

Pokud máme starší zbytek šunky již tvrdý, tuhý a příliš slaný, dáme ho na chvíli do mléka, kde se dokonale vzpamatuje a bude opět skvěle chutnat.

Autor článku: Richard Gabriel

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty

Farářova roláda

Farářova roláda

Suroviny

Na roládu:

  • vepřové maso 1 kilogram (kýta nebo plecko)
  • šunka 150 gramů (pokrájené na plátky)
  • vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
  • máslo 125 gramů
  • sůl
  • pepř

K podávání:

  • bramborová kaše
  • salát (zelný)

Kategorie

  • Vepřové maso
  • pro alergiky na mléko
  • pro děti
  • pro celiaky
Glazovaná šunka

Glazovaná šunka

Suroviny

  • šunka 1 kilogram (s kůží v celku)
  • cukr 2 lžíce
  • ocet jablečný (balzamikový)
  • hořčice (prášková)
  • hřebíček
  • třešně kandované (či plátky pomeranče)

Kategorie

  • Vepřové maso
  • pro děti
Křenová šunka ve smetaně

Křenová šunka ve smetaně

Suroviny

  • šunka 4 plátky (asi 1cm silné )
  • hořčice 2 lžíce
  • křen 5 lžic (syrový, strouhaný)
  • smetana 150 mililitrů
  • máslo 15 gramů
  • sůl
  • pepř
  • petržel kadeřavá/kudrnka

Kategorie

  • Vepřové maso
Nadívané vepřové řízky

Nadívané vepřové řízky

Suroviny

  • vepřové maso 4 plátky (řízky)
  • brambory 2 kusy
  • šunka 4 plátky
  • sýr Čedar 4 plátky
  • cibule 1 kus
  • mouka pšeničná hladká 1 lžíce
  • pepř černý (mletý)
  • sůl
  • olej (na osmažení)

Kategorie

  • Vepřové maso
  • pro děti

Video recepty

VIDEO: Prolistujete si novým speciálem…

VIDEO: Prolistujete si novým speciálem…

Gurmet
Vánoční cukroví Recepty na vánoční cukroví, které si všichni zamilují | Dorty a dortíčky Recepty na dorty a dortíčky, které si všichni zamilují | Vepřová panenka Chutná jídla z vepřové panenky | Sladké hlavní chody Sladký hlavní chod, kdo by odolal? | Hovězí svíčková Chutná jídla z hovězí svíčkové | Vepřová kotleta Chutná jídla z vepřové kotlety | Vepřová kýta Chutná jídla z vepřové kýty | Řezy Recepty na sladké řezy, které si všichni zamilují | Králík Chutná jídla z králíka | Vepřová plec Chutná jídla z vepřové plece | Vepřový bok Chutná jídla z vepřového boku | Vepřová krkovice Chutná jídla z vepřové krkovice | Hovězí zadní Chutná jídla ze zadního hovězího | Hovězí roštěná Chutná jídla z hovězí roštěné | Vdolky a koblihy Recepty na vdolky a koblihy, které si všichni zamilují | Jehněčí kýta Chutná jídla z jehněčí kýty | Telecí kýta Chutná jídla z telecí kýty | Bramborové těsto Skvělé recepty na všechna bramborová těsta pro pečení | Hovězí kližka Chutná jídla z hovězí kližky | Vepřová hlava Chutná jídla z vepřové hlavy | Vepřové karé Chutná jídla z vepřového karé | Srnčí hřbety Recepty na sladké srnčí hřbety, kdo by odolal? | Hovězí krk Chutná jídla z hovězího krku | Telecí plec Chutná jídla z telecí plece | Tvarohové těsto Skvělé recepty na všechna tvarohová těsta pro pečení | Knedlíčky do polévek Polévka je grund - jak na knedlíčky | Vrchní šál Chutná jídla z hovězího vrchního šálu | Telecí krk Chutná jídla z telecího krku | Smetana na šlehání | Vepřové maso | Žloutek | Tymián | Koriandr | Sójová omáčka | Droždí | Sýr Parmazán | Mandle | Tvaroh měkký | Rajčatový protlak | Rukola | Želatina | Smetana na vaření | Špenát | Krevety | Ocet Balsamico | Mák | Petržel kořenová | Fenykl | Kopr | Telecí maso | Kokos | Ananas | Avokádo | Brusinky
  • Recepty
  • Videa
  • Rady a návody
  • Suroviny
  • Časopis
  • Přidat recept
  • O společnosti
  • Produkty
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Práva subjektů údajů
  • Zpracování dat
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2025. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. Toto ustanovení platí také pro RSS kanály a jejich obsah. ISSN: 1805-9465.