Nadívané vepřové řízky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Řízky naklepeme přes mikrotenovou fólii na co největší plátky. Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi řízky z obou stran obalíme. Brambory oloupeme a podélně je nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a také ji nakrájíme na čtvrtky.

Na každý obalený plátek masa položíme plátek šunky a sýru, přidáme dvě čtvrtiny brambory a čtvrtku cibule, maso i s náplní zavineme a převážeme nití.

Vepřové závitky nejprve opečeme ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji a pak je přeložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Poznámka k receptu

Nemáte-li rádi vepřové, použijte kuřecí stehenní řízky. Pro větší jedlíky zvolte vhodnou přílohu - salát, zeleninovou rýži či brambory.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...