Rady a návody

Hořčice

Hořčice
Hořčice

Stolní hořčice je velice známé ochucovadlo s ostrou chutí a čpavou vůní do různých druhů masa, běžná přísada do omáček. Měli bychom však vědět, že v mírných dávkách způsobuje prokrvení zažívacího traktu a tím lepší trávení a látkovou výměnu.

Semena se používají hlavně při konzervaci zeleniny, například zelí, řepy, okurek, hub i při konzervaci ryb.

Hořčice se prodává v našich obchodech v různých obalech. Velmi praktické jsou skleničky o obsahu asi 2 dl, někdy i s malovaným obrázkem, které mohou v domácnosti po vyprázdnění a vymytí v parní lázni ještě dále sloužit, například jako pohotovostní sklenička v pro potřeby kuchařinky v kuchyni.

Trvanlivost a výraznou chuť majonézy a zálivek můžeme zvýšit přidáním trošky konzervačního činidla, kterým v tomto případě bude mleté hořčičné semínko.

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty

Vaječné šišky s majonézou

Vaječné šišky s majonézou