Salát z glazované řepy a mrkve se zázvorem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Mrkev také očistěte a nakrájejte podélně na úzké klínky.

2. Na 3 lžíce rozpáleného oleje vložte kousky řepy a mrkve, osolte je a zasypte cukrem, podlijte trochou vody a restujte, až zvláční a tekutina se téměř odpaří. Pokud nechcete mít obarvenou mrkev od řepy, glazujte každou zeleninu zvlášť.

3. Na poslední dvě minuty k zelenině přidejte rozdrcený česnek a zázvor nakrájený na tenké sirky. Odstavte z ohně.

4. Kousky pečiva nasucho opečte. Řepu s mrkví, česnekem a zázvorem posypte rozdrobeným sýrem a natrhanými krutony. Zakapejte zbylým olejem a salát dochuťte.

Poznámka k receptu

Těžko rozsoudit, jestli je společné působení červené řepy, česneku a zázvoru chutnější, nebo zdravější – obojí je totiž správně!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...