Houbové rizoto III

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte najemno nakrájenou cibulku a krátce ji osmahněte.

2 Přimíchejte drobně nakrájenou slaninu a nechte ji trochu vypéct. Přisypte rýži a míchejte na mírném ohni, dokud se rýže řádně neobalí tukem.

3 Přidejte na plátky nakrájené žampiony, krátce restujte a poté zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni za občasného míchání až do změknutí rýže.

4 Během vaření postupně podlévejte vodou.

5 Na závěr přimíchejte do rizota smetanu. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu a nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Spojení restovaných žampionů a slaniny nejen tvoří perfektní chuťovou kombinaci, rizoto navíc neodolatelně provoní.

Italské rizoto dobře zasytí, přitom nezatíží organismus těžkým trávením a zbytečně vás „neuspí“.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...