REBARBOROVÝ KOLÁČ
Seznam surovin
- rebarbora 2 snítky
 - mouka pšeničná hladká 250 gramů
 - cukr krystal 180 gramů (+ na posypání)
 - máslo 113 gramů (změklé)
 - jogurt bílý 240 gramů
 - vejce 2 kusy
 - vanilkový extrakt 2 lžičky
 - kypřící prášek do pečiva 1 lžička
 - jedlá soda 1/2 lžičky
 - skořice 1/2 lžičky (mletá)
 - sůl 1 špetka
 - mandle (plátky na ozdobu)
 
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a na dno položte kolečko pečicího papíru. Rebarboru oloupejte ostrým nožem a nakrájejte na kousky o délce 7 cm. Máslo vyšlehejte do světlé pěny, postupně přisypávejte cukr a po jednom zašlehejte vejce. Do mísy nalijte vanilkový extrakt, promíchejte a nakonec přidejte jogurt. V druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu , skořici a špetku soli. Sypké suroviny nasypte do mísy s jogurtovou směsí a zamíchejte.
2. Polovinu těsta nalijte do formy, rozetřete, poklaďte většinou připravené rebarbory a tu nakonec přikryjte zbylým těstem. Uhlaďte povrch, ozdobte zbylou rebarborou a posypte plátky mandlí. Vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud není koláč upečený dozlatova.
Poznámka k receptu
KOLÁČOVÁ FORMA 25 CM
							
						
					




Načítám komentáře...