Polská omáčka s hovězím jazykem

Postup přípravy

Jazyk uvaříme ve slané vodě, přidáme zeleninu, citronovou kůru, bobkový list, tymián, pepř a nové koření.

Uvařený jazyk vložíme do studené vody, aby se mohl oloupat. Po chvilce ho nakrájíme na plátky.

Polskou omáčku uděláme tak, že na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a vytvoříme tak světlou jíšku.

Tu pak zředíme polévkou z jazyka vznikne nám z toho hustá omáčka. Do ní přidáme citronovou šťávu, dožluta upražený cukr, rybízovou zavařeninu.

Omáčku povaříme, procedíme, přidáme červené víno, nakrájené mandle, rozinky a ještě 10 minut povaříme. Jazyk přelijeme touto polskou omáčkou.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...