Čočková masala

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, v hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte je. Vsypte římský kmín, koriandr, garam masalu, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a nechte minutku rozvonět. Přidejte čočku, zalijte rajčaty, kokosovým mlékem, osolte a opepřete. Vařte asi 20 minut, dokud se nevyvaří přebytečná tekutina a čočka nezměkne. Pokud je potřeba, podlijte ji i trochou vody, ale neměla by se rozvařit na kaši. Hotovou čočku podávejte s rýží a posypte ji čerstvým koriandrem.

Poznámka k receptu

Červená čočka ovoněná orientálním kořením nikdy nezklame. Kokosové mléko přidávejte podle chuti. My toužili jen po jemném tónu, pokud ale chcete zvýraznit kokosovou chuť, klidně přidejte víc.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...