ČOČKA S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody, slijeme, propláchneme a dáme vařit do 400 ml vody s provensálským kořením, 1 česnekem a 1 bobkovým listem. Na oleji opékáme na mírném plameni 15 minut cibuli pokrájenou na proužky, přidáme rýžový sirup a necháme zkaramelizovat. Vhodíme nakrájená rajčata, hřebíčky, kuličky pepře, 2 bobkové listy, vlijeme bílé víno a dusíme pod pokličkou, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme 2 stroužky prolisovaného česneku, petržel a odstavíme. Vyndáme koření, pak promícháme s čočkou a servírujeme.

Poznámka k receptu

Tip: Lépe stravitelnou verzi získáte, když budete servírovat půl na půl s natural rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...