Čočka po francouzsku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Přebranou čočku propláchneme a scedíme. Oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Brambory a slaninu na kostky. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme slaninu, cibuli a mrkev a zvolna pečeme asi 2 minuty.

Přidáme koření, čočku, brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby hladina byla 1 cm nad zeleninou. Přiklopíme a za občasného míchání dusíme doměkka.

Klobásky zprudka opečeme na oleji z obou stran, přiklopíme poklicí a při mírné teplotě dopečeme asi 10 minut. Čočku rozdělíme na talíře a doplníme klobáskami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...