Červená čočka s mrkví a chorizem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hrnce vložte čočku, vývar a bobkové listy a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 20–30 minut, dokud čočka není měkká.

2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a chorizo nakrájejte na tenké plátky. Ve větší pánvi rozpalte oheň a orestujte cibuli a česnek. Přidejte koření a míchejte, aby se rozvonělo. Pak přidejte chorizo a mrkev a duste asi 15 minut, než mrkev změkne.

3. Přidejte do pánve čočku, dobře promíchejte.

Poznámka k receptu

  • Červenou čočku snadno ohřejete i v mikrovlnce. Její rychlá příprava, výživové hodnoty a snadná stravitelnost z ní dělají dokonalý oběd do práce.
  • Pokud chcete, aby jídlo bylo „al dente“ a nemělo kašovitou strukturu, použijte francouzskou zelenou čočku Puy. Za půlhodinu je uvařená doměkka, na rozdíl od červené čočky se ale nerozvaří.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...