Čínské vepřové knedlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky (1 hrnek = 2,5 dl)
 - mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek (smíchaná se 2 lžičkami kypřícího prášku do pečiva)
 - voda 1 hrnek (teplá)
 - cukr krystal 60 gramů (jemný)
 - sádlo 2 lžíce (rozpuštěné)
 - droždí 15 gramů (sušené)
 - mouka (na vál)
 
Na náplň:
- vepřové maso 250 gramů (panenka)
 - cibulka jarní 2 kusy
 - voda 1/4 hrnku
 - sójová omáčka 1 lžíce
 - sherry suché 1 lžíce
 - moučka kukuřičná (škrob) 2 lžičky
 - zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)
 - cukr 1 lžička
 - olej 1 lžička
 - omáčka hoisin 1 lžička (ochucená sójová omáčka)
 
Postup přípravy
Z uvedených přísad připravíme klasické kynuté těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.
Mezitím na pánvi s olej orestujeme zázvor a drobně nakrájené cibulky. Přidáme kukuřičnou moučku smíchanou s vodou, obě omáčky, cukr, sherry a jemně nakrájené vepřové maso, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném válu a rozdělíme na 48 kousků. Vytvarujeme z nich kuličky a rozmáčkneme je do placiček. Na každou dáme lžičku masové náplně, okraje těsta zvedneme nahoru a nad náplní k sobě přitiskneme.
Knedlíčky rozdělíme na několik várek a každou naskládáme na pařáček nad hrncem s vroucí vodou ve vzdálenosti asi 3 cm od sebe, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 10 minut, dokud nejsou knedlíčky na dotek suché. Podáváme je s různými asijskými omáčkami a restovanými zeleninovými nudličkami.
							
						
					




Načítám komentáře...