Halinina velikonoční nádivka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rohlíky nakrájejte na menší kousky a zalijte je mlékem a vývarem (směs zkrátka nesmí být moc tekutá, všechno se musí vsáknout do rohlíků).

2. Přimíchejte k nim žloutky, pokrájené a lehce spařené listy kopřiv, nať z mladé cibulky a podušenou, nadrobno pokrájenou cibuli s plátky česneku. Přidejte také nadrobno nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso (opět doporučuji lehce podusit a vylít do mísy i s vypečeným tukem). Ke směsi přistrouhejte čedar nebo goudu.

3. Zamíchejte, osolte (opatrně!), opepřete, okořeňte špetkou muškátového květu a lehounce poprašte sladkou paprikou.

4. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, opatrně ho vmíchejte do směsi a zvolna ji vlijte do tukem vymazané formy. Poklaďte plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 až 40 minut, až zpevní a na povrchu krásně zezlátne.

5. Nádivku lze jíst za tepla, třeba s vařenými bramborami a pažitkou, nebo za studena s kyselou okurkou nebo rajčatovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...