Calzone

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku promíchejte s droždím, solí, cukrem a kmínem. Vše zalijte vodou a olejem a vypracujte vláčné těsto. Zakryjte je utěrkou a nechejte kynout.

Mezitím nakrájejte patisony na kostičky a orestujte na lžíci oleje.

Maso a klobásu nakrájejte na kousky a dejte do mísy. Přidejte rajčata, víno, olivy, zchladlé patisony, oba sýry, trochu čerstvé nebo sušené bazalky a tymiánu, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Vykynuté těsto rozdělte na 16 dílů, které vyválejte na placičky o velikosti malého talířku. Polovinu z nich potřete po okraji bílkem a rozložte na ně náplň. Zakryjte zbylými placičkami, posypejte parmezánem, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a upečte dozlatova.

Poznámka k receptu

Calzone je italský pokrm pocházející z Neapole, který se může tvarovat jako napůl přehnutá pizza.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...