Skořicové nočky v povidlové omáčce

Seznam surovin

Na těsto:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory propasírujeme nebo jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehané vejce se žloutkem, máslo, sůl, cukr, skořici a prosátou mouku a promícháme. Na válu těsto rozdělíme na stejné díly, které rozválíme na válečky. Z nich odkrajujeme stejně malé kousky. Tvarujeme kuličky, které zavaříme do vroucí osolené vody.

Vařečkou knedlíčky opatrně nadzdvihneme ode dna. Vaříme je asi 5 minut, dokud nevyplavou. Vyjmeme je cedníkem, necháme odkapat a uchováváme v teple.

Povidla promícháme s vodou a perníkem. Přisypeme sušené ovoce a hřebíček, osladíme, mírně osolíme a vaříme na mírném ohni 10 minut. Přilijeme smetanu a prošleháme. Nočky přelijeme omáčkou a sypeme mandlemi.

Poznámka k receptu

Na vaření brambor ve slupce vybírejte stejně veliké kusy. Budete mít jistotu, že se všechny uvaří rovnoměrně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...