LUTYŠSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S FAZOLOVÝMI LUSKY

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce vložte do rendlíku a zalijte studenou vodou. Vodu přiveďte k varu, zhruba minutu (maximálně 1,5 minuty) vejce povařte, poté rendlík přiklopte a nechte 15 minut dojít. Nakonec horkou vodu slijte, vejce pořádně zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

2. Brambory uvařte v osolené vodě. Jakmile budou téměř hotové (podle velikosti to zabere 10–15 minut), vodu slijte a nechte je pod pokličkou dojít. Oloupejte je hned, jak to půjde. Lusky vhoďte do vroucí vody, 90 sekund je povařte a rychle zchlaďte ve studené vodě.

3. Na pánvi rozehřejte máslo a olej, přihoďte na kostičky nakrájenou slaninu a při střední teplotě ji opečte dozlatova – mělo by to trvat asi 2 minuty. Přidejte jemně nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět 3 minuty. Přilijte ocet a počkejte, až se zčásti odpaří. Díky octu se uvolní přípečky ze dna pánve! Přihoďte fazolky, dobře osolte, opepřete a prohřejte.

4. Nakonec do pánve přidejte uvařené brambory a opatrně vše promíchejte. Eventuálně ještě dochuťte solí, pepřem nebo octem. Z čekanky odkrojte spodní část (asi 2cm) a vyhoďte ji. Zbylou čekanku pak rozdělte na jednotlivé listy, dejte do mísy a přihoďte k ní polníček.

5. Z medu, oleje, hořčice a octa vymíchejte dresink a přilijte ho do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte. Ochucené listy čekanky a polníček vyskládejte kolem obvodu talíře, ve středu nechte volné místo – zaplníte ho teplou směsí z pánve. Salát ozdobte rozpůlenými vejci, a pokud chcete, i dokřupava opečenými kousky slaniny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...