Čočkové karbanátky v pita chlebu

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu rozpalte na 180 °C. Housku nastrouhejte. Na pánvi rozpusťte máslo a zpěňte v něm jemně nakrájenou cibuli. Čočku rozmixujte se slaninou a česnekem. Přimíchejte cibuli a rozšlehané vejce. Osolte a podle potřeby přidejte strouhanku a mouku.

2. Na navlhčeném prkénku udělejte malé karbanátky. Na větší pánvi rozpalte olej a karbanátky smažte po každé straně 3 - 4 minuty. Hotové pokládejte na papírové ubrousky, které odsají tuk.

3. ZÁLIVKA: Okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Jogurt dejte do misky, osolte, opepřete a prošlehejte s olejem. Přimíchejte nakrájenou okurku a nasekaný kopr a nechte v chladu. 4. Pita chleby lehce pokropte vodou a 3 minuty je pečte v rozpálené troubě nebo na grilu. Pak chleby rozkrojte a každou polovinu naplňte ledovým salátem nakrájeným na nudličky. Přidejte karbanátky, přelijte je jogurtovou zálivkou a ozdobte feferonkou nakrájenou na šikmé řezy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...