Zelené gazpacho

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nasekejte celer a papriky, oloupejte okurky a bílý chleba zbavte kůrky. Nakrájejte chilli papričku a česnek. Vše vložte do mixéru a přidejte cukr, ořechy, špenát, bazalku, petržel, ocet, olej, jogurt a většinu vody. Přihoďte polovinu kostek ledu, sůl, trochu bílého pepře a mixujte do hladka.

2. Pokud je polévka moc hustá, přilijte zbytek vody, ochutnejte a dolaďte podle chuti solí a pepřem. Přidejte zbývající led a dopřejte polévce několik posledních pulzů. Led by se měl částečně rozdrtit, ale stále by měly zůstat drobné kousky.

Poznámka k receptu

Nelekejte se dlouhého seznamu surovin, příprava gazpacha je totiž velice snadná. A chuť osvěžující, navíc snadno upravitelná - špenát, bazalku nebo česnek můžete přidávat a ubírat podle libosti. Kdo chce polévku vydatnější, připraví si navrch krutony.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...