Polévka Bun Rieu Cua

Seznam surovin

Na polévku:

Krabí mix:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jarní cibulku šikmo nakrájejte na větší kousky. V hrnci rozpalte 1,5 lžíce oleje a cibulku na něm orestujte. Přidejte rajčata nakrájená na osminky a podélně přepůlenou citronovou trávu. Zalijte vývarem, přidejte rybí omáčku, pastu Man Tom, šťávu ze dvou limet, cukr a sůl. Vařte tak, aby rajčata změkla, ale nerozvařila se.

2. Mezitím na pánvi opečte česnek a nasekanou zelenou část jarních cibulek a přide tekutina z plechovek trochu zredukuje. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout. Do zchladlé směsi rozklepněte vejce a rozmíchejte. Směs opatrně vmíchejte do vývaru a nechte chvilku provařit. Na jiné pánvičce rozpalte zbytek oleje, přidejte annatto a opékejte, dokud nepustí barvu. Pak je přes cedník přeceďte do polévky a zamíchejte.

3. Nudle bún připravte podle návodu na obalu (obvykle se namáčejí na 10 - 15 minut do studené vody, pak se zalijí vroucí vodou a vaří doměkka), ledový salát a banánový květ nakrájejte na nudličky, perilu nahrubo. Každý si do své misky dá tolik nudlí, salátu a dalších surovin, kolik chce, a zalije je polévkou.

Poznámka k receptu

Tuhle polévku se Kamura naučila od jedné šéfkuchařky v centrálním Vietnamu, ale narazíte na ni i na severu. Připravuje se v mnoha variantách, Vietnamci používají čerstvé kraby, na rychlejší a lacinější verzi použijete hotový krabí mix v plechovce. Je to velmi svěží jídlo, díky spoustě limetové šťávy lehce nakyslé a s výraznou chutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...