Laksa

Seznam surovin

Polévka:

Pasta Laksa:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte pastu: do menšího kastrolu s vroucí vodou dejte sušené chilli papričky a sušené krevety a vařte 20 minut. Citronovou trávu zbavte vnější vrstvy, rukojetí nože ji naklepejte a nakrájejte nadrobno. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slijte krevety a chilli papričky a dejte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte všechny ostatní suroviny kromě oleje. Rozmixujte směs dohladka a postupně přidávejte olej, pomůže vytvořit hladkou pastu.

2. Ve velkém hrnci rozpalte lžíci oleje, přidejte pastu a důkladně ji orestujte. Zalijte vývarem a přidejte cukr. Než se vývar začne vařit, nakrájejte kuřecí maso na tenké plátky, přidejte je do hrnce a stáhněte plamen na minimum. Po 5 minutách přidejte do hrnce krevety a zalijte kokosovým mlékem. Podle chuti dolaďte limetovou šťávou.

3. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu, rozdělte je do misek a přelijte polévkou. Podávejte s čerstvým koriandrem a klínkem limety, aby si každý dochutil polévku podle svého gusta.

Poznámka k receptu

Známá malajsijská polévka je plná zdánlivě neslučitelných chutí, které dohromady vytvářejí dokonalou harmonii. Je zároveň sladká, ostrá i kyselá a najdete v ní kuře, krevety i nudle, takže žádné sousto nebude stejné jako to předchozí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...