Polévka s pestem ze zeleného chřestu s mandlemi

Seznam surovin

Pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílý chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte po celé délce, pokrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby byl všechen chřest ponořený, a vařte do měkka.

2. Mezitím připravte pesto. Zelený chřest zbavte dřevnatých konců, silnějším stonkům oloupejte spodní třetinu, u mladších výhonů to není třeba. Pokrájejte ho na kousky a 2 minuty povařte, zchlaďte v ledové vodě, slijte, osušte a rozmixujte. Přidejte mleté mandle, nastrouhaný parmazán, podle chuti olivový olej, sůl i pepř a umíchejte pesto.

3. Polévku rozmixujte na hladký krém, přilijte smetanu a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podávejte s pestem a nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...