KRÉMOVÁ HOUBOVÁ POLÉVKA
Seznam surovin
- houby 400 gramů
 - čočka zelená 400 gramů (sterilovaná)
 - cibule 1 kus
 - česnek 2 stroužky
 - kapusta 2 hrsti (kadeřavá)
 - vývar kuřecí 1 litr
 - kokosové mléko 125 mililitrů
 - tymián 3 snítky (čerstvý)
 - máslo 4 lžíce
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
1. Houby nakrájejte na plátky, cibuli i česnek nadrobno, kadeřávek nahrubo. V pánvi rozpalte polovinu másla a orestujte na něm houby s česnekem.
2. V hrnci pak rozpalte zbylé máslo a orestujte cibuli. Až začne zlátnout, přidejte podušené houby a kadeřávek a přilijte vývar a kokosové mléko – pokud by pro vás byla jeho chuť ve spojení s houbami až příliš exotická, nahraďte ho smetanou ke šlehání. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut, aby se chutě prolnuly.
3. Nakonec přidejte okapanou čočku a nechte ještě 10 minut prohřát. Podávejte ozdobené lístky tymiánu
Poznámka k receptu
Na podzim má vonět bramboračka, to je bez debat. Pokud se ale v lese zadaří, proměňte pár hub v tuhle krémovou polévku. Zkusili jsme do ní místo smetany přidat kokosové mléko, k houbám překvapivě sedí.
							
						
					




Načítám komentáře...