Hříbkové Cappuccino

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Houby očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Čtyři malé hezké hříbky jen rozkrojte na půlky a dejte stranou, použijete je na ozdobu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky.

2. Zeleninu a natrhaný rozmarýn orestujte na másle dozlatova. Přidejte cibuli s česnekem a houbami a duste, až se z hub vydusí tekutina. Osolte a opepřete. Zasypte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte asi 30 minut.

3. Do polévky přidejte smetanu a crème fraîche. Krátce prohřejte a rozmixujte. Proceďte, dochuťte a vyšlehejte do pěny. Rozdělte do misek a ozdobte orestovanými půlkami hříbků, kopečkem crème fraîche a majoránkou.

Poznámka k receptu

Jemný houbový krém svou lehkostí skutečně připomíná známý nápoj. Hříbkové cappuccino se obvykle podává v šálku nebo menší misce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...