Harira

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte olej, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a nechte 10 minut za občasného míchání na mírném plameni zesklovatět. Přidejte nasekaný česnek, zázvor, pepř, kurkumu, římský kmín, kajenský pepř, šafrán a skořici a chvilku restujte, aby se koření rozvonělo.

2. Přilijte rajčata, promíchejte a přiveďte k varu. Po 5 minutách osolte, přidejte obě čočky a cizrnu, zalijte asi 2 litry vody a vařte na mírném ohni 30 minut. Ochutnejte, podle potřeby dosolte či opepřete. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Podávejte zasypanou čerstvým koriandrem.

Poznámka k receptu

  • Harira patří k nejoblíbenějším marockým polévkám a má neuvěřitelné množství variací. Zatímco během ramadánu se podává vegetariánská verze, na svatbách a jiných oslavách ji připravují s kuřecím či jehněčím masem. Mění se druhy i poměr koření, nikdy však nechybí římský kmín.
  • Marocké „hebvábí“. Název pokrmu pochází ze slova hedvábný a odkazuje na konzistenci polévky. Hustá, výživná, lahodná. Maročané navíc servírují i vařená vejce a přikusují datle a fíky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...