Čočková polévka s rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a celer a opečte je dozlatova. Přidejte čočku, rajčata a vše zalijte vývarem.

2. Vařte na mírném ohni, dokud čočka nezměkne. Polovinu polévky vyjměte a rozmixujte najemno. Vraťte ji do hrnce, promíchejte s čočkou, přidejte tymián, balsamico, sůl a pepř a prohřejte.

3. Slaninu na pánvi vypražte dokřupava a podávejte s horkou polévkou.

Poznámka k receptu

Čočka je vděčná surovina, je levná, zasytí a je plná vitaminů a minerálů. V naší verzi je navíc zjemněná rajčaty, takže bude chutnat i těm, kteří jinak luštěninám moc nefandí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...