Letní zajíc

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zajíce před přípravou vyndejte z lednice a nechte ho dojít na pokojovou teplotu. Pak jej naporcujte zhruba na 6 - 8 kousků.

2. Všechny porce naložte spolu s bobkovým listem a rozmarýnem do vinného octa. Nechte marinovat asi 2 hodiny.

3. Mezitím v kastrolu zpěňte na olivovém oleji nadrobno posekanou cibuli, přidejte slaninu nakrájenou na kousky a nakonec posekanou petrželku. Na vzniklém základu pak postupně ze všech stran dozlatova opečte zajíce vyndaného z marinády a důkladně osušeného. Poté vlijte do hrnce víno a přidejte i bobkový list a rozmarýn z marinády.

4. Dochuťte solí, pepřem a duste na mírném ohni asi 60 - 90 minut. Podle potřeby přilévejte vývar. Deset minut před koncem vmíchejte k zajícovi propláchnuté kapary.

Poznámka k receptu

Nakyslá chuť masa (díky vinnému octu i vínu) vás možná trochu překvapí, ale v horkých letních (sardských) dnech je velmi příjemná. Dobře se najíte, ale není vám těžko.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...