Zajíc načerno

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zaječí předek odblaníme, omyjeme a rozsekáme na porce. V kastrolu rozehřejeme máslo a zesklovatíme na něm oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu a za stálého míchání ji lehce opečeme. Pak přidáme připravené zaječí maso, pepř, nové koření, tymián a bobkový list, vše podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme 30 minut. Přidáme srdce a játra (máme-li větší játra, můžeme je prošpikovat slaninou), nastrouhaný perník, povidla a brusinky a dále dusíme.

Mezitím v malém kastrůlku zahřejeme 2 kostky cukru a jakmile se rozpustí na karamel, který začne hnědnout, vmícháme ho spolu s červeným vínem, kouskem citronové kůry a lžící citronové šťávy do omáčky k masu a dále vaříme, dokud není maso měkké.

Na závěr omáčku podle potřeby dochutíme solí, octem a zbylým cukrem (měla by být sladkokyselá), zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme přejít varem.

Maso rozdělíme na talíře (můžeme ho nejdříve vykostit), přecedíme na něj omáčku, posypeme tymiánem a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Omáčka je nejlepší, když ji uvaříte den předem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...