Kančí á la Stroganoff

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na středním plameni rozehřejeme pánev a nalijeme na ni 2 lžíce olivového oleje. Vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Mícháme asi 8 minut, dokud cibule a česnek nezměknou a nezezlátnou. Sejmeme z ohně, děrovanou sběračkou vybereme zeleninu a odložíme ji stranou.

Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a vše dobře promícháme. Vrátíme pánev na oheň, zvýšíme plamen a přilijeme lžíci oleje. Vložíme maso a opékáme dozlatova. Pak přidáme očištěné, na malé kousky pokrájené houby, Masox a petrželkové stonky. Mícháme dalších pár minut, pak vsypeme opečenou cibuli s česnekem, přidáme máslo, přilijeme brandy a promícháme.

Zahříváme ještě 1 - 2 minuty a poté vmícháme citronovou kůru a většinu crème fraîche. Asi minutu vaříme, pak případně dosolíme.

Podáváme s pečenými plátky brambor, ozdobenými zbylým crème fraîche, petrželkou a plátky nakládaných okurčiček.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...