Pečený bůček s badyánem a citrusy

Seznam surovin

Nakládané okurky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a kůži bůčku nařežte na tenké proužky. Dávejte pozor, ať neprokrojíte až do masa. Oloupejte zázvor a česnek a prolisujte je do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte badyán, sójovou a rybí omáčku, šťávu z limety a jedné mandarinky, cukr a nakrájenou chilli papričku. Do marinády vložte maso kůží nahoru, uzavřete a nechte v lednici marinovat přes noc.

2. Zatímco se maso marinuje, připravte nakládané okurky. Míchejte šťávu z limet, rybí omáčku, ocet a cukr v míse tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Okurky nakrájejte na tenké plátky, šalotky na klínky a vmíchejte do marinády. Osolte, překryjte fólií a nechte 30 minut v lednici.

3. Troubu předehřejte na 180°C. Do pekáče nalijte marinádu, ve které leželo maso, přidejte 100ml studené vody a nakonec vložte maso kůží nahoru. Kůži potřete olejem, osolte a vložte do trouby. Po hodině přelijte výpekem, přidejte na poloviny nakrájené zbylé 3 mandarinky a pečte za občasného polévání 90 minut. Po upečení nechte maso odpočinout. Podávejte s okurkami.

Poznámka k receptu

marinování přes noC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...