Vepřová krkovička na karamelu a pivu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Toustový chléb nakrájíme na kostičky. Přidáme žloutky, pivo, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, nasekanou petrželku a promícháme do směsi.

Do masa pod vrchní částí tenkým nožem vyřízneme kapsu. Naplníme ji připravenou směsí a otvor upevníme špejlí nebo špízem. Maso dáme do pekáče, obložíme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninou, přidáme divoké koření, skořici, máslo, podlijeme černým pivem a vodou, osolíme a pečeme při teplotě 170 °C až je maso měkké, asi 90 minut.

Na pánvi za stálého míchání rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vodou a svaříme na hustý sirup. Povrch masa potřeme nebo polijeme karamelem a dopečeme do krásné zlaté lesklé barvy. Měkké
maso nakrájíme na plátky.

Šťávu, zeleninu a koření kromě skořice dáme do mixéru. Umixujeme do hladké omáčky, podle potřeby zředíme horkou vodou, dochutíme solí, pepřem a trochou octa.

Poznámka k receptu

Podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovým knedlíkem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...