Vepřová krkovička v šouletu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kroupy i hrách odděleně propláchneme vodou a namočíme přes noc do studené vody. Pak hrách i kroupy uvaříme každé zvlášť doměkka, scedíme a kroupy ještě propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na jemné plátky.

Plátky krkovice po stranách na několika místech nařízneme, lehce je naklepeme, posypeme kmínem, zprudka je opečeme na troše sádla na pánvi, osolíme a opepříme. Do pánve nalijeme trochu vody, necháme ji zvolna odvařit a odstavíme z ohně.

V kastrolu rozehřejeme část zbylého sádla a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme kroupy, hrách a česnek, osolíme, opepříme, krátce opečeme a na závěr do šouletu vmícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Pekáček vytřeme zbylým sádlem, naplníme ho polovinou šouletu, přidáme opečené maso, zakryjeme ho druhou polovinou šouletu, zalijeme výpekem z pánve a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...