VEPŘOVÁ KRKOVICE S OMÁČKOU CHIMICHURRI A SALÁTEM

Seznam surovin

Maso:

Salát:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Krkovici nakrájejte na plátky. Pokud máte možnost, udeřte do masa párkrát tenderizérem (zkřehne a koření se do něj lépe dostane). Z hořčičného semínka, bobkového listu, česneku, koriandru, soli, cukru a pepře udělejte marinádu. Maso dobře ze všech stran posypte připravenou kořenicí směsí, vložte do mísy a marinujte ideálně přes noc, jinak alespoň 2 hodiny při pokojové teplotě. Nakonec maso potřete olejem a za občasného otáčení grilujte asi 10 minut. Pak krkovici nechte pár minut dojít pod alobalem. Krásně se proleží a bude super šťavnatá.

2. Brambory nejdříve povařte, aby byly téměř hotové (neloupejte), pak je překrájejte na polovinu a společně s plátky papriky opečte na rozpáleném grilu. Ogrilované půlky malých brambor i papriky dejte do mísy. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a promněte se špetkou soli a cukrem – zkřehne a bude lépe stravitelná. Petržel nakrájejte nadrobno a s cibulí i rukolou přidejte do mísy. Z oleje, octa, hořčice a medu vyšlehejte dresink a přilijte ho do salátu. Promíchejte a případně dochuťte solí, pepřem a octem.

3. Nakonec připravte omáčku: všechny ingredience kromě cibule a lístků petrželky dejte do úzké nádoby a tyčovým mixérem postupně rozmixujte. Pak přidejte nasekanou cibuli a petrželku, zamíchejte, podle potřeby dochuťte a nechte alespoň hodinu odležet. Plátky krkovice zakápněte omáčkou a podávejte s bramborovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...