Kapustové karbanátky II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapustu očistíme, rozebereme na listy a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Listy vyjmeme a necháme dobře okapat a vychladnout.

Maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno a obojí společně krátce podusíme na másle.

Vychladlé listy lehce vymačkáme, nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme podušené uzené maso s cibulí, oloupané a jemně nastrouhané vařené brambory a vejce, osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Z hmoty vytvarujeme karbanátky a obalíme je postupně v mouce, ve vejcích rozšlehaných s trochou vody a ve strouhance. Karbanátky vkládáme do pánve na rozpálený olej a zprudka osmažíme z obou stran dozlatova. Necháme okapat na ubrousku a podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší a rajčatovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...