Uzené maso se švestkovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme v neosolené vodě doměkka (pro rychlejší přípravu můžeme použít tlakový hrnec).

Sušené švestky zalijeme vodou, povaříme, slijeme (vodu si uschováme) a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem ze švestek a povaříme. Pak přidáme nakrájené švestky, slivovici, citronovou kůru a mandle nakrájené na nudličky, ochutíme skořicí, podle chuti osolíme, osladíme, promícháme a krátce povaříme.

Vařené uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme teplou švestkovou omáčkou. Podáváme s jemným houskovým knedlíkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...