Rybí koláč

Seznam surovin

Náplň:

Bramborová poklička:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Vložte je do studené osolené vody a vařte 15–20 minut doměkka. uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte s máslem. Pak pomalu přilévejte crème fraîche a šlehejte, dokud nezískáte hladkou kaši. osolte, opepřete a odložte stranou.

2. Do hrnce nalijte mléko, celý pepř a bobkový list a pomalu přiveďte k varu. Hrnec pak stáhněte z plotny a nechte 5 minut odstát.

3. Siveny omyjte a důkladně osušte papírovými utěrkami. Udělejte z nich filety, odstraňte kůži a nakrájejte na kousky.

4. Děrovanou lžící vyjměte z mléka koření. kousky ryby vložte do hrnce a pomalu zahřívejte. Vařte asi 10 minut, dokud nejsou ryby uvařené. Vyjměte je a nechte vychladnout. Do mléka vložte citronovou kůru, bylinky, přidejte lžíci másla a zahřívejte je, dokud se nerozpustí. Odložte stranou.

5. Cibuli nakrájejte na drobno, pórek a celer na tenká kolečka. na pánvi rozpalte lžíci másla a orestujte cibuli. Přidejte pórek, celer a hrášek a duste asi 10 minut, než zelenina změkne.

6. Zeleninu opatrně promíchejte s připravenými kousky ryb a vložte do zapékací mísy. Přelijte ochuceným mlékem a nakonec naneste vrstvu bramborové kaše. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte 25–30 minut

Poznámka k receptu

Pečením „pod pokličkou“ se chuti ryby, zeleniny a bylinek dokonale propojí. Náplň i kaši si navíc můžete připravit předem, později koláč jen zapečete v troubě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...