Čekanka s krevetami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Quinou uvařte podle návodu na obalu (obvykle se proplachuje vroucí vodou a pak vaří v osolené vodě 15 - 20 minut). Slijte ji a nechte okapat. Zázvor nastrouhejte najemno, česnek nakrájejte na plátky. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm česnek a zázvor. Jakmile se rozvoní, přidejte očištěné krevety a opékejte asi 3 minuty. Osolte, opepřete, vmíchejte větší část nasekané petrželky a stáhněte z plotny.

2. Mango nakrájejte na kostičky a spolu s chilli olejem vmíchejte ke quinoe. Čekanku rozdělte na jednotlivé listy a každý naplňte quinoou. Přidejte krevetu a zalijte výpekem z pánve. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.

Poznámka k receptu

Tenhle recept má samá pozitiva - je snadný, rychlý, neuvěřitelně efektní, a ještě nabitý kvalitními bílkovinami. Jedinou chybou snad je, že čekankových lodiček nikdy není dost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...