Grilovaný losos se zázvorem a sezamem

Seznam surovin

Marináda:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte olivový a sezamový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, ocet, cukr, semínka a prošlehejte. Do směsi naložte filet z lososa, překryjte fólií a nechte 30 minut v lednici marinovat.

2. Rozehřejte gril na 200°C, vyložte plech alobalem a vložte ho pod mřížku. Vyjměte lososa z marinády, položte ho na mřížku, osolte, opepřete a grilujte 10–12 minut. Zatímco se losos peče, nakrájejte nadrobno zelenou část cibulek a odložte je. Bílou část vcelku krátce orestujte na zbylé lžíci olivového oleje, aby změkla, ale nerozpadala se. Smíchejte suroviny na marinádu. lososa podávejte s cibulkami, přelijte medovou marinádou a posypejte cibulkou.

Poznámka k receptu

marinování 30 minut

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...