Tažin z kuřete s cibulí a rozinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře omyjte, osušte a naporcujte. Do velkého hrnce dejte rozehřát olej a 1 lžíci másla a maso opékejte 5 minut. Zalijte 300 ml vody, okořeňte pepřem, zázvorem, muškátovým květem, osolte, přidejte bobkový list a duste při mírné teplotě doměkka.

Rozinky zalijte vroucí vodou, nechte 15 minut namočené, přeceďte je a nechte okapat. Cibuli nakrájejte na tenké proužky a povařte je v menším množství oslazené vody. Sceďte ji a nechte okapat.
V kastrolku rozpusťte lžíci másla s medem, přidejte 3 lžíce šťávy z dušeného kuřete, přidejte rozinky a cibuli a nechte za stálého míchání přejít varem. Horké kousky kuřete přendejte na nahřátou mísu a polijte omáčkou.

Ihned podávejte s rýží nebo pečivem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...