Kuře po provensálsku a pečené brambory
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna)
 - víno bílé 200 mililitrů (suché)
 - olej olivový 2 lžíce
 - hořčice dijonská 2 lžíce
 - ocet vinný 2 lžíce (bílý)
 - česnek 4 stroužky
 - tymián 3 snítky (čerstvý)
 - rozmarýn 3 snítky (čerstvý)
 - sůl
 - brambory 600 gramů
 - olej olivový 50 mililitrů
 - česnek 2 stroužky
 - petržel hladkolistá 1 hrst
 - pepř 1/4 lžičky
 - sůl
 
Postup přípravy
1. Nejprve připravte kuře: v míse smíchejte víno, sůl, olej, hořčici, ocet a nasekané bylinky a do vzniklé marinády naložte kuřecí stehna. Marinujte asi 30 minut.
2. Brambory mezitím nakrájejte na silnější plátky, osolte a dejte je do větší mísy. Česnek, petrželku a pepř rozmixujte s olejem, přilijte k bramborám a promíchejte je, aby se obalily olejem. Na plech vyložený pečicím papírem položte zapékací misku, vložte do ní stehna a zalijte marinádou. Na zbytek plechu vysypte brambory a pečte v troubě předehřáté na 200 °c asi 40–45 minut, dokud kuře i brambory nebudou hotové.
							
						
					




Načítám komentáře...