Dušené kuře v červeném víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve velkém kastrolu (s poklicí) rozehřejte půlku másla s olejem. Osolte a opepřete kuřecí kousky a z obou stran je v kastrolu opečte do zlatohněda (asi 5 minut na každé straně). Vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.

2. Vhoďte do kastrolu druhou půlku másla a orestujte v něm nasekanou cibuli doměkka (5 minut). Přidejte rozmáčknutý česnek a restujte další minutu. Přisypte houby v celku, restujte další 2 minuty a zalijte vínem. Přimíchejte protlak a nechte vše vařit a redukovat asi 5 minut. Přidejte tymián a zalijte vývarem. Vložte zpět kuřecí maso, přiklopte poklicí a nechte mírně probublávat asi hodinu, nebo dokud není kuře úplně měkké.

3. Kuře vyjměte z hrnce a uložte do tepla. Zvyšte plamen a tekutiny v hrnci přiveďte k prudkému varu na 10 minut, až zhoustnou a chutě se zintenzivní. Maso vraťte zpět do omáčky a servírujte s gratinovanými bramborami

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...